Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Литерарни сусрет, 29. фебруар 2024. год.

Posted 29.02.24.

Наша школа била је домаћин Фебруарског литерарног сусрета, чији је иницијатор Матична библиотека ,,Љубомир Ненадовић“.

Својим литерарним стваралаштвом представили су се ученици пет ваљевских основних школа: Прве основне, Основне школе ,,Владика Николај“, Основне школе ,,Нада Пурић“, Основне школе ,,Милован Глишић“ и наше – Основне школе ,,Сестре Илић“.

Сазнали смо ко су јунаци детињства, како је изгледао први сусрет са књигом, колико нам значе наши љубимци, а колико ми њима. ,,У љубави је најлепше да се сања...“ назив је једне од тема, а да је тако, открили су нам и чланови хора и оркестра наше школе уз музичку пратњу на клавиру професора Владимира Флорјанчића.

Присутна многобројна публика уживала је у поезији и прози, коју су пратили звуци виолине Антонине Богутовић 6/2, гитаре Јована Новаковића 7/2 и осмака Саве Јовановића 8/4.

Програм је водила Маша Николић 7/2. Радови ученика изложени су на паноу у холу школе. Литерарни сусрет организовале су професорке српског језика и књижевности Основне школе ,,Сестре Илић“ – Гордана Мијаиловић, Милица Јаневска, Јелена Симић, Сања Сировљевић (школски библиотекар) и професор музичке културе Владимир Флорјанчић. Слике