Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Футсал, општински ниво, 5. март 2024. год.

Posted 6.03.24.

На општинском такмичењу у футсалу имали смо представнике и у женској и мушкој конкуренцији. Наше девојчице су освојиле 2. место, док су дечаци поновили прошлогодишњи успех и били најбољи и ове године – пласира су се на окружно такмичење. Треба истаћи да је ово било најмасовније такмичење са 9 мушких екипа од чега 7 градских и 2 школе са сеоског подручја. Идемо даље!!!

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из технике и технологије, 1. март 2024. год.

Posted 1.03.24.

На данашњем општинском такмичењу из технике и технологије Ана Југовић 6-3 освојила је ПРВУ награду, Ана Антонијевић 6-1 ДРУГУ награду и Сава Милићевић 7-2 ДРУГУ награду. Честитамо!

Read the rest of this entry »

Литерарни сусрет, 29. фебруар 2024. год.

Posted 29.02.24.

Наша школа била је домаћин Фебруарског литерарног сусрета, чији је иницијатор Матична библиотека ,,Љубомир Ненадовић“.

Својим литерарним стваралаштвом представили су се ученици пет ваљевских основних школа: Прве основне, Основне школе ,,Владика Николај“, Основне школе ,,Нада Пурић“, Основне школе ,,Милован Глишић“ и наше – Основне школе ,,Сестре Илић“.

Сазнали смо ко су јунаци детињства, како је изгледао први сусрет са књигом, колико нам значе наши љубимци, а колико ми њима. ,,У љубави је најлепше да се сања...“ назив је једне од тема, а да је тако, открили су нам и чланови хора и оркестра наше школе уз музичку пратњу на клавиру професора Владимира Флорјанчића.

Присутна многобројна публика уживала је у поезији и прози, коју су пратили звуци виолине Антонине Богутовић 6/2, гитаре Јована Новаковића 7/2 и осмака Саве Јовановића 8/4.

Програм је водила Маша Николић 7/2. Радови ученика изложени су на паноу у холу школе. Литерарни сусрет организовале су професорке српског језика и књижевности Основне школе ,,Сестре Илић“ – Гордана Мијаиловић, Милица Јаневска, Јелена Симић, Сања Сировљевић (школски библиотекар) и професор музичке културе Владимир Флорјанчић. Слике

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе, 25. фебруар 2024. год.

Posted 26.02.24.

На општинском такмичењу из српског језика и језичке културе ученици наше школе постигли су сјајне резултате! Прво место освојили су Тамара Гаврић 5/4, Константин Тојчић 5/1, Ана Бурмаз 5/1 и Реља Станишевић 6/2; друго место - Дуња Бурмаз 5/1, Зорана Мирковић 5/2, Вук Зечевић 5/4, Страхиња Баратовић 6/1, Страхиња Крајиновић 7/3 и Нађа Пејић 8/1, а треће - Александра Панић 5/4, Анђелија Ранђеловић 6/1, Софија Алексић 6/1, Теодор Милошевић 7/4 и Петра Вујетић 7/3. Захваљујемо се и честитамо свим ученицима и њиховим професоркама!

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из физике, 24. фебруар 2024. год.

Posted 26.02.24.
На општинском такмичењу из физике наши ученици остварили су одличне резултате:
6. разред: Реља Станишевић је освојио друго место; Ана Антонијевић, Страхиња Баратовић, Емилија Живковић и Анђелија Ранђеловић - треће место, а Ива Стефановић је освојила похвалу.
7. разред: Ђорђе Танасковић, Јована Југовић и Сава Милићевић су освојили друго место
Сви ученици су се пласирали на окружно такмичење. Честитамо!
Read the rest of this entry »

Пешачење, 24. фебруар 2024. год.

Posted 24.02.24.

Планинарска секција наше школе је у организацији ПСД "Маглеш" учествовала у акцији пешачења околином Ваљева на стази дужине 13 км. Најбројнији су били ученици 5 разреда предвођени наставницама Жељком Станојевић и Маријом Ножицом. Слике

Read the rest of this entry »

Дан матерњег језика, 21. фебруар 2024. год.

Posted 22.02.24.

Одељење 3/2 извело је приредбу поводом обележавања Међународног дана матерњег језика. Разноврсним рециталом, интерактивном радионицом о српским народним пословицама - загонеткама и музичким тачкама привукли су велику пажњу публике. Целокупан програм на ову тему пропраћен је презентацијом учитељице Слађане Момић. Слике

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из математике, 10. фебруар 2024. год.

Posted 16.02.24.

На окружно такмичење из математике пласирали су се следећи ученици:

3. разред: Страхиња Стефановић, Сава Радовић, Јакша Јосовић (прва награда), Урош Ристановић, Богдан Петровић, Душан Нинковић, Тамара Панић (друга награда), Андреа Панић, Никола Миловановић Јеринић, Петар Срећковић, Лука Минић, Лазар Грбић (трећа награда), Александра Грбовић (похвала).

4. разред: Теодора Ранковић (прва награда), Андреј Милосављевић, Страхиња Ормановић, Ђурђа Обућина (друга награда), Немања Југовић, Никола Стошић (трећа награда), Вук Лазић, Душан Ранковић, Ђурђица Драговић, Миња Јаковљевић, Лазар Јовановић (похвала).

5. разред: Константин Тојчић, Ана Бурмаз, Вања Радишић, Немања Недић (друга награда), Дуња Бурмаз, Вук Зечевић, Тамара Гаврић (трећа награда), Александра Панић, Лука Велимировић (похвала).

6. разред: Реља Станишевић, Ива Стефановић (прва награда), Страхиња Баратовић, Емилија Живковић (похвала)

7. разред: Сава Милићевић, Младен Панић, Јована Југовић (похвала)

ЧЕСТИТАМО!

Read the rest of this entry »

Предавање и радионица, 7-9. фебруар 2024. год.

Posted 10.02.24.

Предавање на тему: Мониторинг квалитета ваздуха у граду Ваљеву и утицај на здравље људи. Предавачи Биљана Младеновић и и Слађана Станковић, ЗЗЈЗ Ваљево. Предавање је одржано као припрема за радионицу на исту тему, коју су представници Београдске отворене школе организовали за ученике 5, 6. и 7. разреда. Представљамо резултате пројеката ученика и припрему за Базар идеја. Слике

Read the rest of this entry »

У 2-1 обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља, 8. фебруар 2024. год.

Posted 10.02.24.

Обележили смо Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Причали смо какви треба да будемо и на папирима написали наше поруке, којих се придржавамо. Певали смо и песмице о другарству, лепом понашању и о томе колико је важно да смо сложни! Другарица Елена нацртала је дрво (на платну), а на сваком листу су наша имена (розе лист- девојчице, плави- дечаци). Све ово ставили смо на пано испред наше учионице. Медведићи које смо направили смо ми који се чврсто држимо, грлимо и помажемо. Оснажили смо пријатељство и рекли стоп вршњачком насиљу! Слике

Read the rest of this entry »