Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Упознај и доживи живи свет Дивчибара, 13. јун 2024. год.

Posted 15.06.24.

Ученици Основне школе "Сестре Илић" из Ваљева, одељење III-4 учествовали су у едукативним радионицама на Дивчибарама "Упознај и доживи живи свет Дивчибара", посетили су Ергелу коња на Дивчибарама, ски стазу Црни Врх, учествовали у радионицама о пешачењу и планинарењу. Пројекат радионица "Доживи Дивчибаре" реализује Туристичка организација Ваљево уз подршку Министарства туризма и омладине Републике Србије. Слике.

Read the rest of this entry »

Награђени најбољи математичари, 11. јун 2024. год.

Posted 12.06.24.

На Завршној свечаности Подружнице математичара Ваљева, ДМС, у прелепој сали Прекршајних суда додељене су награде такмичарима који су освојили 1, 2. или 3. место на Окружном такмичењу математике за школску 2023/24. годину.

Задовољство је било осећати се изузетно поносним што је из наше школе у категорији 3. разреда награђено чак 9 ученика.

Браво за наше вредне ђаке! Ментори; Јасмина Пајић, Наташа Живановић и Слађана Момић. Слике.

Read the rest of this entry »

Екскурзија ученика трећег разреда, 11. јун 2024. год.

Posted 12.06.24.

Екскурзија 3. разреда – Текериш, Троноша, Тршић, Бања Ковиљача. Упознавање српске историје и природних богатстава кроз међуодељењско дружење. Слике.

Read the rest of this entry »

Кенгур без граница, финале, 9. јун 2024. год.

Posted 10.06.24.

Јакша Јосовић, ученик одељења 3-4, освојио је 2. награду на финалном такмичењу међународног математичког такмичења Кенгур. Такмичење је одржаног у Крагујевцу. Ментор - Наташа Живановић, професор разредне наставе.

Read the rest of this entry »

Караван безбедности, 7. јун 2024. год.

Posted 9.06.24.

Одељења 2-3 и 2-1 посетили су Караван Безбедности у организацији града Ваљева и МУП-а. Караван је отворио хор у коме су учестовали и наши другари. Песма се орила градом на Колубари, а ми смо уживали и били поносни на њих. АМС-Србије се представио различитим активностима: предавање Пажљивко, предавање о безбедности младих и свих у саобраћају, полигони за мотоциклисте, давање прве помоћи... Научили смо како се треба понашати и коме се све треба обратити за било коју информацију о саобраћају. Слике!

Read the rest of this entry »

Друштвене игре, 4. јун 2024. год.

Posted 5.06.24.

У оквиру пројекта "Квалитетно образовање за све", реализована је активност Играње друштвених игара, а све у циљу развијања тимског духа; вештина сарадње, толеранције, емпатије и поштовања других. Слике.

Read the rest of this entry »

Представа Зврковаца, 3. јун 2024. год.

Posted 5.06.24.

Премијера представе ,,Осмех Светлуцавих Зубића Без Каријеса", одржана је у Позоришту Здравих Зуба. Зврковци II-4 публику су оставили без даха али са широким осмесима. Акробацијом четкица за зубе, веселом музиком обележили смо Недељу здравља зуба. Слике и видео.

Read the rest of this entry »

Гости из Беча, 31. мај 2024. год.

Posted 2.06.24.

Имали смо прилику да угостимо ученике и наставнике из дијаспоре – Беча. Ученици наше школе припремили су програм у којем су представили нашу школу, лепоте Ваљева и околине и живот и дело наше песникиње Десанке Максимовић.

Било је плеса, рецитала, инструментала, песме, а потом је уследило дружење. На обострано задовољство, договорено је да ће се сарадња наставити. Слике.

Read the rest of this entry »

Мале Олимпијске игре, 30. мај 2024. год.

Posted 31.05.24.

На XII Олимпијским спортским играма одржаним у Новом Саду, ученици II разреда наше школе освојили су друго место у Србији и тако поновили успех од прошле године! Браво! Слике.

Read the rest of this entry »

Ходочашће, 26. мај 2024. год.

Posted 28.05.24.

Ученици Пете школе на ходочашћу. Посебна захвалност пекарама Младеновић и Браво и дисконтима пића Карађорђе и Алпром који су донирали за све учеснике послужење и освежење. Слике.

Read the rest of this entry »