Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Шаховска симултанка, 30. новембар 2023. год.

Posted 1.12.23.

У кабинету технике одржана је шаховска симултанка са ученицима школе! Симултанку је играо фиде мајстор Ненад Поповић, координатор министарства просвете за шаховска такмичења школске деце у Колубарском округу!

Играло се на тридесетак табли из 3 дела, уз промену деце, укупно 68 учесника.

Најуспешнији играч ван конкуренције је Алексеј Соловјов 8-4, који је остварио победу!

Најуспешнији учесници су:

1. Богдан Белић 7-5 реми - златна медаља

2. Данијела Петровић 6-3 реми - диплома

3. Василије Ђурђевић 1-2 реми - диплома

4. Милица Петковић 1-4 реми - диплома

5. Андреј Илић 6-1

6. Огњен Бакаловић 8-3

7. Страхиња Баратовић 6-1

8. Филип Ранковић 8-3

9. Урош Ристановић 3-2 (слике)

Read the rest of this entry »

Литерарни сусрети, 28. новембар 2023. год.

Posted 29.11.23.

Ученици наше школе учествовали су на Другом сусрету литерарних секција ваљевских основних школа, који је уприличен у Музеју завичајних писаца. Радове су читали Александра Петровић (7/2), Ђурђа Ковачевић (7/1) и Душан Милетић (7/1). Уз лепу реч догађај је употпуњен и музиком, а од наших ученика представио се Јован Новаковић (7/2) композицијом на гитари.

Овим сусретом отпочели смо нову сезону сарадње са Матичном библиотеком ,,Љубомир Ненадовић" и ширења литерарног стваралаштва. (слике)

Read the rest of this entry »

Почетне активности за завршни испит, 20. новембар 2023. год.

Posted 22.11.23.

У холу школе организован је заједнички родитељски састанак ученика осмог разреда.

Read the rest of this entry »

Дан детета, 20. новембар 2023. год.

Posted 21.11.23.

Дан детета, у одељењу 2-1 обележили смо кроз песму, игру, дружење,  радионицу - кићење ???? где је свако дете УКРАС - једна порука, кроз коју смо показали да свако од њих заслужује љубав, пружену руку, сигурност, осмех, радост, безбрижност и светлу будућност! Свако дете сија својим сјајем! ???? Наша јелка смо уствари ми за целу годину, сложни,  пуни љубави коју несебично дајемо и добијамо једни од других! ♥️????????Дете треба да посматраш, ал му немој на пут стати, што га пре човеком сматраш, пре ће човек и постати! (слике)

Read the rest of this entry »

Новембарски сајам, 14-17. новембар 2023. год.

Posted 19.11.23.

Учествовали смо на Новембарском сајму, у организацији Туристичке организације Ваљево. Део сајма преселили смо и у просторије школе. (слике)

Read the rest of this entry »

Предавање о геноциду, 17. децембар 2023. год.

Posted 18.11.23.

Одржано је предавање историчара из Музеја жртава геноцида на иницијативу председника Удружења историчара ваљевског округа Душка Ракића. Ученици су гледали кратак документарни филм о крагујевачким мученицима пострадалим 1941. године, након чега је вођена кратка дискусија са ученицима. Присуствовали су ученици 7-5 и 8-4. Наставник Данијела Ђенадић (слике)

Read the rest of this entry »

Међународни дан толеранције, 16. новембар 2023. год.

Posted 17.11.23.

На Међународни дан толеранције ученици II-3 су се упознали са другачијим културама, а кроз разне активности сагледали су значај прихватања различитости и поштовања равноправности свих људи. (посети ФБ страницу).

Чланови Библиотечке секције обележили су Дан толеранције и Дан љубазности израдом обележивача за књиге, које можете купити на Јесењем базару. (слике)

Међународни дан толеранције обележен је и на часовима француског језика. Ученици 6-3, 7-1, 7-2, 7-3 и 8-3 креирали су паное, који су изложени у кабинету француског језика. Наставници Јасмина Ранковић, Гордана Радојичић и Гордана Матић (слика)

Read the rest of this entry »

Меморијална трка "Генерал Ђукић", 29. октобар 2023. год.

Posted 31.10.23.

Ученици наше школе данас су узели учешће на Меморијалној трци "Генерал Ђукић". Показали смо се као најбројнија и најуспешнија основна школа.

Медаље и дипломе су освојили следећи ученици:

Вељко Николић (2-2, 2. место);

Јаков Крсмановић (3-2, 2. место);

Луција Митровић (5-3, 2. место);

Софија Селаковић (5-4, 3. место);

Калина Биговић (5-4, 5. место);

Немања Недић (5-4, 4. место);

Вук Зечевић (5-4, 5. место);

Маријан Марковић (6-3, 2. место);

Петар Томић (6-3, 3. место);

Теодора Вићентијевић (6-3, 1. место);

Теса Мијатовић (6-3, 2. место)

Анита Милосављевић (6-1, 3. место);

Тамара Туфегџић (7-1, 3. место);

Дуња Лекић (7-1, 5. место).

Честитамо свим ученицима! Браво! (Слике)

 

Read the rest of this entry »

Планинари, 28. октобар 2023. год.

Posted 29.10.23.

Планинарска секција: пешачење поред реке Градац до Ћелијског брда и назад, у организацији ПСД "Маглеш" из Ваљева. Уживали смо у јесењим бојама прелепе природе, пешачили 11km и на крају смо мало покисли. (Слике)

Read the rest of this entry »

Дан јабуке, 20. октобар 2023. год.

Posted 24.10.23.

Дан јабуке обележен је у одељењу 2-1 шетњом по пијаци (Слике).

У 2-3 обележен је разноврсним активностима. Ученици су обогатили знања о овој воћки и кроз различите задатке на тему јабуке су се подсетили претходно обрађеног градива. Помогли су и девојчици Ани да сазна како је јабука доспела у њену торбу. Откривајући непознати број успели су да стигну до дрвета са сочним плодовима и уживају у њима. На крају су користећи јесење лишће направили занимљиве радове. (Слике)

У 2-4 – Фонтана лаве из ЈАБУКОВУЛКАНА! И још пуно Јабукозаврзлама из лабораторије Зврковаца! (Видео)

У 3-1 - Светски дан јабука у целодневној настави обележен је кроз различите активности. Петак 20. октобар искористили смо да проширимо знање о јабукама, правили смо мозаике и цртали јабуке на рачунарима. Понедељак 23. октобар био је посвећен посластицама које се од јабука праве. Разменили смо рецепте, упоредили укусе и заједно са старијим и млађим другарима уживали у дегустацији прелепих колача. Захваљујући специјалном госту – предавачу, Ланиној бака Ружи, научили смо каква је разлика између динстања, шпиновања и бланширања и још по неку "малу тајну великих мајстора" посластичарског заната. (Видео)

У 3-2 - Обележавање Дана јабуке – предавањем ђачких родитеља, дипл. инж. агроекономије, Душка и Радмиле Крсмановић. Наши ђачки родитељи одржали су поучно и занимљиво предавање о занимању агроеконома, узгоју, откупу, пласману воћа и његовом значају за нашу исхрану. Исцрпним објашњењем од ницања воћке до брања плода јабуке ђацима је приближен њен развојни пут. Истакнута је разноврсност воћа на нашем поднебљу, посебно малина, јабука, шљива... Појашњен је низ послова од тренутка брања, откупа, складиштења, замрзавања, продаје у држави и иностранству до производње финалних производа од воћа. Дегустацијом воћа и производа од воћа - воћним пудинзима, јогуртом и соковима ђаци су се обрадовали и у сласти уживали. Захваљујемо предавачима! (Видео)

У 3-3 - По рецепту баке, а у знаку њеног величанства ЈАБУКЕ! Креативно, инспиративно, у духу заједништва. Дивни мириси, још дивнији укуси. Хвала родитељима и бакама на сарадњи и доприносу у још једној одељењској активности. (Видео)

Read the rest of this entry »