Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Меморијална трка "Генерал Ђукић", 29. октобар 2023. год.

Posted 31.10.23.

Ученици наше школе данас су узели учешће на Меморијалној трци "Генерал Ђукић". Показали смо се као најбројнија и најуспешнија основна школа.

Медаље и дипломе су освојили следећи ученици:

Вељко Николић (2-2, 2. место);

Јаков Крсмановић (3-2, 2. место);

Луција Митровић (5-3, 2. место);

Софија Селаковић (5-4, 3. место);

Калина Биговић (5-4, 5. место);

Немања Недић (5-4, 4. место);

Вук Зечевић (5-4, 5. место);

Маријан Марковић (6-3, 2. место);

Петар Томић (6-3, 3. место);

Теодора Вићентијевић (6-3, 1. место);

Теса Мијатовић (6-3, 2. место)

Анита Милосављевић (6-1, 3. место);

Тамара Туфегџић (7-1, 3. место);

Дуња Лекић (7-1, 5. место).

Честитамо свим ученицима! Браво! (Слике)

 

Read the rest of this entry »

Планинари, 28. октобар 2023. год.

Posted 29.10.23.

Планинарска секција: пешачење поред реке Градац до Ћелијског брда и назад, у организацији ПСД "Маглеш" из Ваљева. Уживали смо у јесењим бојама прелепе природе, пешачили 11km и на крају смо мало покисли. (Слике)

Read the rest of this entry »

Дан јабуке, 20. октобар 2023. год.

Posted 24.10.23.

Дан јабуке обележен је у одељењу 2-1 шетњом по пијаци (Слике).

У 2-3 обележен је разноврсним активностима. Ученици су обогатили знања о овој воћки и кроз различите задатке на тему јабуке су се подсетили претходно обрађеног градива. Помогли су и девојчици Ани да сазна како је јабука доспела у њену торбу. Откривајући непознати број успели су да стигну до дрвета са сочним плодовима и уживају у њима. На крају су користећи јесење лишће направили занимљиве радове. (Слике)

У 2-4 – Фонтана лаве из ЈАБУКОВУЛКАНА! И још пуно Јабукозаврзлама из лабораторије Зврковаца! (Видео)

У 3-1 - Светски дан јабука у целодневној настави обележен је кроз различите активности. Петак 20. октобар искористили смо да проширимо знање о јабукама, правили смо мозаике и цртали јабуке на рачунарима. Понедељак 23. октобар био је посвећен посластицама које се од јабука праве. Разменили смо рецепте, упоредили укусе и заједно са старијим и млађим другарима уживали у дегустацији прелепих колача. Захваљујући специјалном госту – предавачу, Ланиној бака Ружи, научили смо каква је разлика између динстања, шпиновања и бланширања и још по неку "малу тајну великих мајстора" посластичарског заната. (Видео)

У 3-2 - Обележавање Дана јабуке – предавањем ђачких родитеља, дипл. инж. агроекономије, Душка и Радмиле Крсмановић. Наши ђачки родитељи одржали су поучно и занимљиво предавање о занимању агроеконома, узгоју, откупу, пласману воћа и његовом значају за нашу исхрану. Исцрпним објашњењем од ницања воћке до брања плода јабуке ђацима је приближен њен развојни пут. Истакнута је разноврсност воћа на нашем поднебљу, посебно малина, јабука, шљива... Појашњен је низ послова од тренутка брања, откупа, складиштења, замрзавања, продаје у држави и иностранству до производње финалних производа од воћа. Дегустацијом воћа и производа од воћа - воћним пудинзима, јогуртом и соковима ђаци су се обрадовали и у сласти уживали. Захваљујемо предавачима! (Видео)

У 3-3 - По рецепту баке, а у знаку њеног величанства ЈАБУКЕ! Креативно, инспиративно, у духу заједништва. Дивни мириси, још дивнији укуси. Хвала родитељима и бакама на сарадњи и доприносу у још једној одељењској активности. (Видео)

Read the rest of this entry »

Сарадња са родитељима, октобар 2023. год.

Posted 20.10.23.

16. октобар - У одељењу 2-1 обележен Дан здраве исхране у сарадњи са родитељком Марином Лукић. (Слике)

17. октобар - Ученици 3-3 су проширили знања о делатностима, учествовали у прављењу крофница и за крај уживали у дегустацији слатких производа. (Слике)

18. октобар - У одељењу 2-1 гост је био Димитријев тата, рударски инжењен Ненад Пејић. (Слике)

Read the rest of this entry »

Активности током Дечје недеље, 2-8. октобар 2023. год.

Posted 10.10.23.

2. октобар – Ученици наше школе и чланови новинарске секције у оквиру обележавања Дечје недеље сачинили су зидне новине на тему ,,Моја породица - мој ослонац". Водећи рачуна о стилу и језику, о примени граматичких и правописних правила, чланови новинарске секције су, заједно са професорком српског језика Милицом Јаневском, од великог броја приспелих радова одабрали најуспешније. После неопходне корекције и лектуре, радови млађих ученика изложени су у форми рукописа са илустрацијама; радови старијих ученика су штампани, јер су ученици виших разреда, примењујући стечена знања из информатике, своје текстове слали у електронском облику. Зидне новине, осим ауторских текстова ученика који говоре о љубави према ближњем, о солидарности и помоћи у невољи, о одговорности према свом окружењу и о породици као темељу и ослонцу сваког појединца, садрже и народне пословице и кратке записе познатих писаца о породици.

2. и 3. октобар – Сви ученици другог разреда посетили су Биоскоп 85 и гледали филм "Детектив Цврле и златна кошница". Одзвањао је само наш смех! (Слике)

2-5. октобар— Занимљиве, креативне, сналажљиве, веселе активности наших трећака. (Видео)

3. октобар — Наша путујућа музичко-драмска дружина извела је драмски приказ ,,Љубав некада и сада“ са солистима хора и оркестром на летњој позорници ОШ ,,Здравко Јовановић“ у Поћути. (Слике)

4. октобар — У Музеју завичајних писаца представљен је Зборник радова ученика основних школа ,,Од детета до поете“. Објављени су и радови ученика наше школе који су нас током прошле школске године представљали на литерарним сусретима: Јоване Југовић, Николине Дамњановић, Петре Вујетић, Игњата Косорића, Саве Милићевића, Мирослава Ковачевића, Таре Радојичић и прошлогодишњих осмакиња Тијане Алексић и Милице Милетић. (Слике)

5. октобар — У посети нам је био родитељ Влада, професор физичког васпитања. У веселој и радној атмосфери одржао је час у одељењу II-2. Ово је још једна успешна сарадња наше установе са родитељима ученика. (Видео)

Колико је право пријатељство важно и шта подразумева ,,бити добар друг" ученици II3 су објаснили кроз поруке пријатељства. Тема је била толико занимљива да је настала и Другарска песма. (Слике)

Музичко-сценски програм ученика наше школе ,,Љубав некада и сада“ данас је представљен у ОШ „Милован Глишић“ у Каменици. Музика, стихови, смех, дружење, нова познанства – обележили су и овај дан „Дечје недеље“. (Слике)

Ученици III-4 су извели приредбу у Градској библиотеци поводом Дечје недеље.

7. октобар 2023 — Одржана је "Трка за срећније детињство" у организацији Црвеног крста, као финална активност у оквиру Дечје недеље. Наша школа имала је 5 представника: Андреа Милосављевић 3-2 2. место, Сава Радовић 3-3 2. место, Андреј Милосављевић 4-2 1. место, Луција Митровић 5-3 1. место, Анита Милосављевић 6-1 2.место, Теодора Вићентијевић 6-3 1. место, Јаков Савковић 6-4 2. место, Теодор Милошевић 7-4 1. место, Сава Милићевић 7-2 2. место. Школи су у знак захвалности на подршци уручени пехар и захвалница. (Слике)

Read the rest of this entry »

Стварајмо знање, акција МТС-а, 4. октобар 2023. год.

Posted 4.10.23.

Захваљујемо се свим ученицима, наставницима и родитељима, свим суграђанима који су допринели својим гласањем у акцији "Стварајмо знање" МТС-а, да наша школа освоји рачунаре за нови информатички кабинет. ХВАЛА СВИМА!!!

Read the rest of this entry »

Отварање Дечје недеље, 2. октобар 2023. год.

Posted 3.10.23.

Дечју недељу под слоганом ,,Велико срце деце Србије“ отворила је директорка школе Зорица Лазић, пожелевши добродошлицу ученицима и гостима, уз најаву предстојећих активности хуманитарног, културног, образовног и спортског садржаја. Присутнима се обратио и Ненад Патијаревић, члан Градског већа задужен за културу.

Конферансијер Селена Протић VI-4 најавила је програм, који ће потврдити да је наше срце увек отворено за дружење, пријатељство, музику, љубав и природу.

На музичко-драмско путовање кроз време повео нас је хор и оркестар наше школе песмом ,,Другарство“.

Драмским приказом ,,Љубав некада и сада“ подсетили смо се стихова лирске љубавне поезије у извођењу ученика V-2 одељења: Зоране Мирковић, Лене Стојановић, Сање Кузмановић, Вање Тешић, Катарине Лисице, Гале Емрековић и Алексе Марјановића; ученика VII-1 одељења: Игњата Косорића и Вукашина Перишића.

Ученици VII-2 одељења Јована Југовић и Јован Новаковић представили су љубав Јуле и Шаце, а Ива Крсмановић VI-4 љубав савременог доба.

Све је пропраћено песмама хора и оркестра ,,Неки нови клинци“ и ,,Нек свуд љубав сја“, уз соло извођење Лене Крајиновић II-2 и Теодоре Вићентијевић VI-3 одељења; инструменталну пратњу Страхиње Крајиновића VII-3 на хармониции, Саве Јовановића VIII-4 на гитари и наставника музичке културе Владимира Флорјанчића на клавиру.

Ритмичку игру извеле су: Јулијана Жарковић IV-3, Андреа Панић III-4 и Ленка Рвовић II-2.

Чаролија виле Ђурђице и ученика IV-2 одељења након сценског програма одвела је ученике првог разреда да посаде дрво генерације.

Програм су са ученицима припремали: наставник разредне наставе Снежана Цветиновић (драмски приказ ученика четвртог разреда), наставник музичке културе Владимир Флорјанчић (хор и оркестар), наставница физичког васпитања Марија Ножица (ритмичку секцију), наставнице српског језика и књижевности Гордана Мијаиловић и Јелена Симић (драмски приказ ,,Љубав некада и сада“). (Слике)

 

Read the rest of this entry »

Аска и вук, 28. и 29. септембар 2023. год.

Posted 30.09.23.

Ученици VI-1 одељења у оквиру угледног часа Српског језика и књижевности ,,Аска и вук“ Иво Андрић спојили су књижевност, балет и ликовну уметност. У наставку угледног часа на ЧОС-у је одржана радионица педагога на тему ,,Оптимизам – позитиван став“. (Слике)

Read the rest of this entry »

Кошарка у ОМНИ центру, 26. септембар 2023. год.

Posted 27.09.23.

Сви ученици наше школе од 1. до 4. разреда су три дана били у гостима кошаркашком клубу "Ваљевски" где су уз искусне тренере Александра Ицића и Луку Павловића начинили прве кошаркашке кораке, кроз забавне полигоне, игру и такмичење на велико задовољство и радост наших ученика. Захваљујемо се КК "Ваљевском" на позиву и одличној организацији. (Слике) (Видео)

Read the rest of this entry »

Дан пешачења, 23. септембар 2023. год.

Posted 24.09.23.

Дан пешачења је традиционално обележен уз масовно учешће ученика и наставника наше школе. На три различите руте пешачило је 105 ученика у пратњи 6 наставника и неколико родитеља. Уз подршку планинара из планинарских друштава "Повлен" и "Маглеш" једна група ђака је пешачила кружном стазом дугом 9 км од Храма, уз кеј Колубаре, преко Пећине, Платана до Попарског пута спустивши се до реке Градац и њеним током назад. Друге две групе су се кретале од Центра за културу ка реци Градац, код Ривер бара се једна група одвојила ка Дегурићкој пећини, док се друга група кретала другом обалом Граца, преко Аничића брда до Ћелија и назад. Дужине ових стаза су 9 км и 12 км. Најмлађи учесници су ученици 4 разреда у пратњи учитеља Снежане Цветиновић и Мирјане Тулимировић, док су старије ђаке водиле наставнице Жељка Станојевић, Јелена Симић, Љиљана Игњатовић и Марија Ножица. (Слике)

Read the rest of this entry »