Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе, 1. април 2023. год.

Posted 5.04.23.

На Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе учествовало је осамнаест ученика наше школе и сви су били веома успешни. За најмлађе такмичаре, ученике петог и шестог разреда, ово је највиши ниво такмичења.
Страхиња Баратовић V-1 и Реља Станишевић V-2 освојили су друго место; Ивона Ђорђевић VIII-3 – друго место и пласман на Републичко такмичење; Треће место освојили су: Софија Алексић V-1, Јована Југовић VI-2, Мина Џоковић VI-4, Страхиња Крајиновић VI -3, Вања Ашковић VII-4, Теодора Аничић VII-3, Вук Мијаиловић VIII-4, Лена Младеновић VIII-4 , Страхиња Танасковић VIII-4 и Милица Милетић VIII-1.
Честитамо ученицима и менторима!

Read the rest of this entry »

Изокренуте приче и песме, 31. јануар 2023. год.

Posted 2.02.23.
У Дечјем културном центру Београда додељене су награде најуспешнијим "малим" писцима из земље и региона. У литерарном конкурсу "Изокренуте приче и песме", посвећеном Бранку Ћопићу, ученици II-1 остварили су веома запажене резултате.
У категорији 1. и 2. разред (проза):
Исидора Николић - 1. место
Урош Петровић - 3. место
Хелена Игњатовић - похвала

Председник жирија, писац Слободан Станишић, уручио је победницима дипломе и похвале.
Сви ђаци су добили прилику да у библиотеци ДКЦБ погледају поставку „Писац и глумац“ која садржи личне ствари Бранка Ћопића и његовог пријатеља глумца Томе Курузовића и да од Александра Курузовића чују приче везане за Бранка и Тому и предмете који се налазе у поставци.
 
Read the rest of this entry »

Успомене са наградног зимовања, јануар 2023. год.

Posted 1.02.23.

Мало сличица са зимовања...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read the rest of this entry »

Прослава школске славе, 27. јануар 2023. год.

Posted 30.01.23.

Ове године смо, са великом радошћу, школску славу Светог Саву прославили како и приличи.

Програм је почео наступом школског хора који је отпевао Светосавску химну, а потом је изведена приредба „Свети Сава и голубица" за чије је вредно спремање глумаца, рецитатора и сценографије био задужен Aктив учитеља 2.разреда. Певачке деонице у приредби пратио је хор и оркестар школе. Приредба је привукла велику пажњу публике, а глумци су на крају поздрављени громогласним аплаузом. Сам крај обележила је и кореографија „Биљана платно белеше" коју су припремили чланови фолклорне секције. Слике можете погледати на овом линку.
Read the rest of this entry »

Новогодишњи базар, други о нама, 30. децембар 2022. год.

Posted 30.12.22.

Наши ученици на порталу ОбјектиВа. Прочитајте овде.

Read the rest of this entry »

И на крају..., 30. децембар 2022. год.

Posted 30.12.22.

Прилика да будемо ликови из бајки, суперхероји, комичари и шта год наша машта замисли. На један дан ученици 2-3 су променили име и замислили се у сасвим неком другом светлу.

Read the rest of this entry »

Тешњарско чаролијање, 28. децембар 2022. год.

Posted 29.12.22.

У холу школе одржана је промоција едиције Чаробно село Жељане Радојичић Лукић. Преносимо њене утиске са промоције: 

"ТЕШЊАРСКО ЧАРОЛИЈАЊЕ
Немам речи којима бих вам могла описати то гостопримство које смо моје, Ана и Катарина, доживеле синоћ у ОШ "Сестре Илић" у Ваљеву. Знате оно када осетите да сте добродошли, да вас људи и дочекују и испраћају пуног срца, са дивном енергијом и да све што чине, чине јер тако осећају.
Директорка школе је педагог, дама отвореног ума и срца, непосредна, сигурна и у себе и у свој рад, без "фолирања", без гарда, без неснађености, напротив. То је оно што издваја директоре и што нам казује да може и другачије да се руководи установом, а не само на дреку, галаму, непристојно понашање, омаловажавање, дискриминацију и дискредитацију колега и све друго што, нажалост, можемо доживети по појединим школама Србије. Пример за углед и зато мој респект.
Ослушнух колектив и пожелех да сам његов део, јер када видиш такве школе и колективе, не можеш, а да не пожелиш да будеш део склада.
Хвала драгаој Снежи, учитељици ове школе, добром човеку, а добрим људима Васиона несебично помаже, да све раде са лакоћом. Тако је било и синоћ, па је нама остало само да уживамо у свим даровима ове сјајне ваљевске учитељице, њених чаробнастичних ђака и њихове школе."
Read the rest of this entry »

Презентација извиђача, 29. децембар 2022. год.

Posted 29.12.22.
Ученици првог разреда присуствовали су презентацији Одреда извиђача "Илија Бирчанин". Кратак видео можете погледати на нашој Фејсбук страници.
Read the rest of this entry »

Наш млади сликар, 27. децембар 2022. год.

Posted 27.12.22.

Ученик 4-1 Огњен Галетић, поседује огроман таленат за сликање. Учествовао је на многим конкурсима и освајао награде. Са последњим радом учествовао је на конкурсу Пошта Србије, на тему "Божићно јутро".

  

Read the rest of this entry »

Испред Градске библиотеке, 27. децембар 2022. год.

Posted 27.12.22.

Одељење 2-4 и ове године традиционално кити Новогодишњу јелку Дечје библиотеке! Кратак видео можете погледати на овом линку.

 

Read the rest of this entry »