Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Дан школе, 9. јун 2023. год.

Posted 9.06.23.

На завршној прослави Дана наше школе, одржаној у петак, 9. јуна од 18 сати, награђени су републички такмичари и њихови ментори, проглашени најуспешнији ученици одељења осмог разреда, спортиста и ученици генерације, похваљени појединци и одељењске заједнице који су се активностима, стваралаштвом и радом на промоцији школе посебно истакли током ове школске године.

Колажни програм започео је школски оркестар мешовитог састава Дунавским валцером; чланови драмске секције са наставником историје присутне су својим беседништвом водили преко стеновитих Алпа и Ханибалових подвига, до вртлога Првог светског рата и одбране Београда. Наталија Планојевић казивала је песму „Силазак са четвртог спрата“ са којом је на овогодишњој смотри рецитатора освојила трећу републичку награду. Чланови драмске секције приказали су сцену из биоскопа и Црвенкапу 21. века, плод њихове креације којим су указали на проблеме данашњег друштва и околности у којима млади одрастају. Поруке мудрости и љубави, као најјаче

оружје против свог зла, у етар су послали ученици 4/2 са својим старијим другарима и хор, оркестар и солисткиња Лена Крајиновић песмом „Нек свуд љубав сја“. Ученица Емилија Лекић својим стиховима исказала је запитаност - куда даље, а песму „Неки нови клинци“ извели су хор, оркестар и солисткиња Теодора Вићентијевић. Програм, који су изврсно водили матуранти Анђелија Савић и Јован Стојковић, завршен је перформансом младог бубњара Димитрија Вукосављевића.

У припреми програма учествовали су ученици свих разреда школе, новинарска, драмска и рецитаторска секција, секције хора и оркестра са инструменталистима и солистима, наставник музичке културе Владимир Флорјанчић, наставник историје Александар Лукић и наставница српског језика и књижевности Милица Јаневска. (слике)