Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Дан јабуке, 20. октобар 2023. год.

Posted 24.10.23.

Дан јабуке обележен је у одељењу 2-1 шетњом по пијаци (Слике).

У 2-3 обележен је разноврсним активностима. Ученици су обогатили знања о овој воћки и кроз различите задатке на тему јабуке су се подсетили претходно обрађеног градива. Помогли су и девојчици Ани да сазна како је јабука доспела у њену торбу. Откривајући непознати број успели су да стигну до дрвета са сочним плодовима и уживају у њима. На крају су користећи јесење лишће направили занимљиве радове. (Слике)

У 2-4 – Фонтана лаве из ЈАБУКОВУЛКАНА! И још пуно Јабукозаврзлама из лабораторије Зврковаца! (Видео)

У 3-1 - Светски дан јабука у целодневној настави обележен је кроз различите активности. Петак 20. октобар искористили смо да проширимо знање о јабукама, правили смо мозаике и цртали јабуке на рачунарима. Понедељак 23. октобар био је посвећен посластицама које се од јабука праве. Разменили смо рецепте, упоредили укусе и заједно са старијим и млађим другарима уживали у дегустацији прелепих колача. Захваљујући специјалном госту – предавачу, Ланиној бака Ружи, научили смо каква је разлика између динстања, шпиновања и бланширања и још по неку "малу тајну великих мајстора" посластичарског заната. (Видео)

У 3-2 - Обележавање Дана јабуке – предавањем ђачких родитеља, дипл. инж. агроекономије, Душка и Радмиле Крсмановић. Наши ђачки родитељи одржали су поучно и занимљиво предавање о занимању агроеконома, узгоју, откупу, пласману воћа и његовом значају за нашу исхрану. Исцрпним објашњењем од ницања воћке до брања плода јабуке ђацима је приближен њен развојни пут. Истакнута је разноврсност воћа на нашем поднебљу, посебно малина, јабука, шљива... Појашњен је низ послова од тренутка брања, откупа, складиштења, замрзавања, продаје у држави и иностранству до производње финалних производа од воћа. Дегустацијом воћа и производа од воћа - воћним пудинзима, јогуртом и соковима ђаци су се обрадовали и у сласти уживали. Захваљујемо предавачима! (Видео)

У 3-3 - По рецепту баке, а у знаку њеног величанства ЈАБУКЕ! Креативно, инспиративно, у духу заједништва. Дивни мириси, још дивнији укуси. Хвала родитељима и бакама на сарадњи и доприносу у још једној одељењској активности. (Видео)