Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Активности током Дечје недеље, 2-8. октобар 2023. год.

Posted 10.10.23.

2. октобар – Ученици наше школе и чланови новинарске секције у оквиру обележавања Дечје недеље сачинили су зидне новине на тему ,,Моја породица - мој ослонац". Водећи рачуна о стилу и језику, о примени граматичких и правописних правила, чланови новинарске секције су, заједно са професорком српског језика Милицом Јаневском, од великог броја приспелих радова одабрали најуспешније. После неопходне корекције и лектуре, радови млађих ученика изложени су у форми рукописа са илустрацијама; радови старијих ученика су штампани, јер су ученици виших разреда, примењујући стечена знања из информатике, своје текстове слали у електронском облику. Зидне новине, осим ауторских текстова ученика који говоре о љубави према ближњем, о солидарности и помоћи у невољи, о одговорности према свом окружењу и о породици као темељу и ослонцу сваког појединца, садрже и народне пословице и кратке записе познатих писаца о породици.

2. и 3. октобар – Сви ученици другог разреда посетили су Биоскоп 85 и гледали филм "Детектив Цврле и златна кошница". Одзвањао је само наш смех! (Слике)

2-5. октобар— Занимљиве, креативне, сналажљиве, веселе активности наших трећака. (Видео)

3. октобар — Наша путујућа музичко-драмска дружина извела је драмски приказ ,,Љубав некада и сада“ са солистима хора и оркестром на летњој позорници ОШ ,,Здравко Јовановић“ у Поћути. (Слике)

4. октобар — У Музеју завичајних писаца представљен је Зборник радова ученика основних школа ,,Од детета до поете“. Објављени су и радови ученика наше школе који су нас током прошле школске године представљали на литерарним сусретима: Јоване Југовић, Николине Дамњановић, Петре Вујетић, Игњата Косорића, Саве Милићевића, Мирослава Ковачевића, Таре Радојичић и прошлогодишњих осмакиња Тијане Алексић и Милице Милетић. (Слике)

5. октобар — У посети нам је био родитељ Влада, професор физичког васпитања. У веселој и радној атмосфери одржао је час у одељењу II-2. Ово је још једна успешна сарадња наше установе са родитељима ученика. (Видео)

Колико је право пријатељство важно и шта подразумева ,,бити добар друг" ученици II3 су објаснили кроз поруке пријатељства. Тема је била толико занимљива да је настала и Другарска песма. (Слике)

Музичко-сценски програм ученика наше школе ,,Љубав некада и сада“ данас је представљен у ОШ „Милован Глишић“ у Каменици. Музика, стихови, смех, дружење, нова познанства – обележили су и овај дан „Дечје недеље“. (Слике)

Ученици III-4 су извели приредбу у Градској библиотеци поводом Дечје недеље.

7. октобар 2023 — Одржана је "Трка за срећније детињство" у организацији Црвеног крста, као финална активност у оквиру Дечје недеље. Наша школа имала је 5 представника: Андреа Милосављевић 3-2 2. место, Сава Радовић 3-3 2. место, Андреј Милосављевић 4-2 1. место, Луција Митровић 5-3 1. место, Анита Милосављевић 6-1 2.место, Теодора Вићентијевић 6-3 1. место, Јаков Савковић 6-4 2. место, Теодор Милошевић 7-4 1. место, Сава Милићевић 7-2 2. место. Школи су у знак захвалности на подршци уручени пехар и захвалница. (Слике)