Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Осмаци на екскурзији, 6-7. октобар 2015.

Posted 22.10.15.

Слике

У организацији школе и Агенције „Балканик“ 6. октобра кренули смо ка Војводини.

Прва станица била је Нови Сад, где смо, традиционално, прво посетили Мек а затим се прошетали предивним центром овог града. Задржали смо се око два сата.

Следећа дестинација био је Сомбор. Обишли смо Галерији Милана Коњовића, нашег познатог еспресионисте. Након тога, угостили су нас у Жупанији, предивној згради из периода Аустроугарске монархије, где нам је веома љубазан и занимљив кустос испричао историју саме зграде и велелепне слике „Битка код Сенте“ (уље на платну), која је највећа на простору бивше Југославије. Њена површина је 40 м2. (...)

У паузи смо се сладили сладоледом и уживали у лепим улицама Сомбора. Иначе, сам град је познат по изузетном зеленилу. Архитектура града је типична аустроугарска, а на шеталишту се налази неколико металних фигура које чине нашу шетњу угоднијом и занимљивијом.

У Суботицу смо стигли у поподневним часовима, сместили се у хотел и убрзано спремали за вечерњу журку. Дискотека се налазила у центру града, десетак муната од хотела, тако да смо имали прилику да видимо Суботицу у ноћном издању. Фасцинантна Градска кућа и околни простор  оставили су изузетан утисак на нас.

Сутрадан, 7. октобра, прошетали смо кроз центар Суботице и угошћени смо у Градској кући, карактеристичној по многим украсима у стилу сецесије, преузетим из традиционалне народне мађарске уметности.

У ЗОО врту на Палићу провели смо пријатних сат времена. Затим смо се шетали обалом Палића, возили бицикле и уживали на пријатном сунцу.

Вратили смо се у Ваљево у вечерњим часовима, пуни лепих утисака и тужни што екскурзија није трајала дуже.