Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Хумани ђаци Трећег четири

Posted 22.05.15.

Ученици одељења треће четири у Основној школи ''Сестре Илић'' синоћ су одржали колаж програм ''Хумани ђаци'' и при чему су прикупили 25.000 динара за помоћ својим другарицама.

Сами су покренули идеју приређивања програма како би прикупили новац за своје другарице, из првог и петог разреда, којима је оштећен слух. Једна девојчица чује свега 18 одсто, друга 25 процената. Рођене су сестре, живе са мамом и баком. Због уградње слушних уређаја морају на операције. (...)

''Хумани ђаци трећег четири'' уз помоћ своје учитељице Мире Тулимировић, приредили су колаж програм састављен из драмских и музичких сегмената јер трећина ученика одељења треће четири похађа и Основну музичку школу. Од почетка школовања ови малишани са својом учитељицом учествовали су у различитим хуманитарним акцијама које су организоване у школи и нашем граду. 

Директор Основне школе ''Сестре Илић'' Горан Бојичић, подржао је дечју иницијативу. Потом су му се јавили донатори из неколико ваљевских предузећа,  тако да ће приредба трећег четири прерасти у велику хуманитарну акцију.

Малишани су сами направили позивнице на којима су написали ''Некој деци је потребна помоћ, буди и ти део наше акције'' и успели су својом представом да прикупе 25 хиљада динара као помоћ за своје другарице које на пар година морају на операције.