Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Аница Мићић осваја Београд, Галерија САНУ, 20. март 2017.

Posted 20.03.17.

Наша дивна Аница не престаје да задивљује. Вечерас је бриљирала у Галерији САНУ. Преносимо само део њеног успеха:

 

"U ponedeljak, 20. marta, s početkom u 18 časova, jedna od najtalentovanijih učenica valjevske muzičke škole, flautistkinja Anica Mićić, učenica šestog razreda osnovne muzičke škole u klasi prof. Aleksandra Burkerta, održaće svoj solistički koncert.
Galerija SANU, jedna od najelitnijih beogradskih koncertnih dvorana, svakako je jedan od najvećih simbola kvaliteta umetničke muzike u zemlji i decenijama unazad „rezervisana“ samo za najveće umetnike zemlje i najperspektivnije mlade talente koji su svojim rezultatima u školovanju prepoznati kao nesvakidašnji potencijal, tako da je predstojeći koncert mlade valjevske umetnice veliko priznanje njenom ličnom talentu ali i kvalitetu rada njenog profesora i valjevske muzičke škole u celini.

Anica Mićić je u svet muzike zakoračila sa četiri godine, uključivanjem u dečji hor „Lahorić“ a flautu svira od svoje devete godine i već od samih početaka svog muzičkog obrazovanja postiže izuzetne rezultate. Titulu laureata (apsolutnog pobednika ) ponela je na sedam najznačajnijih takmičenja u zemlji. U pitanju su medjunarodna takmičenja: Anton Eberst, Femus, Davorin Jenko, Susreti flautista – Tahir Kulenović, Smotra talenata – Sremski Karlovci i druga. Pored fascinantnih rezultata postignutih na takmičenjima, Anica ima i respektabilno koncertno iskustvo koje je sazrevalo kroz nastupe, najpre u svom rodnom gradu a onda i na Kolarcu, Madlenijanumu, Novosadskoj Sinagogi, u Tivtu, Užicu i koncertiranjem u gotovo svim značajnim muzičkim školama u zemlji a nakon koncerta u galeriji Srpske Akademije nauka i umetnosti, Anicu očekuje vrlo zahtevno, prestižno internacionalno takmičenje „Jeunesess“ u Bukureštu.

Umetnička harizma Anice Mićić svrstava je medju najuspešnije flautistkinje najmladje generacije u regionu i svakako je nastup u SANU, za koji i formirani muzičari polažu audiciju, jedna od najvećih referenci kada se govori o njenoj muzičkoj ličnosti."