Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

"Штедим - више вредим", 31. октобар - 2. новембар 2018. год.

Posted 31.10.18.

Ученици I-1 су реализовали пројекат "Штедим - више вредим". Самостално су прикупљали касице, новчанике и слике домаћих и страних новчаница. Током пројекта су се упознали са вредностима новчаница, као и са значајем одговорног односа према новцу и штедњи.

 

Ученици одељења I-2 су поводом Недеље штедње, у оквиру пројектне наставе, имали низ активности под насловом ,,Штедим - више вредим”:

- прикупљање слика новчаница, старог новца и новчаница из других земаља;
- упоређивање новчаница – колико која новчаница вреди и комбинација новчаница којима се може заменити њихова вредност;
- израда заједничке (одељењске) касице;
- израда различитих модела новчаника;
- договор о начину и циљу улагања и заједничкој штедњи;
- прављење плана о коришћењу заједничког новца (листа предлога за куповину потребних ствари за учионицу и хуманитарне сврхе); 
Сви планови и активности представљени су на одељенском паноу (изложба новчаница и новчаника) и продајном штанду.

 

"Штедим - више вредим" била је тема првог пројекта који је реализован у одељењи I-3, у месецу октобру. Разговарали смо о одговорном трошењу новца, штедњи, пресликавали металне новчиће, правили новчанике, израдили одељенску касицу. У томе су нам помогли наши другари из 5. разреда. У пројекту У свету дечјих инструмената су нам се придружили и родитељи, веома расположени за рад и пуни лепих идеја. Дивно смо се дружили, а за родитељски састанак имаће прилику да чују музицирање на направљеним дечјим ритмичким инструментима. 

Слике