Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Вести

Распоред припремне наставе, 2-5. април 2018. год.

Timss 2019, 29. март 2018. год.

Posted 30.03.18.

International Study Centеr, Lynch School of Education, Boston college и Институт за педагошка истраживања одабрали су нашу школу да учествује у пробном истраживању Timss 2019. Ученици четвртих разреда вредно су приступили решавању задатих проблема из области математике и природних наука. СЛИКЕ

Read the rest of this entry »

Градска смотра рецитатора, 28-29. март 2018. год.

Posted 30.03.18.


 

На Градској смотри рецитатора велики успех Теодора Милошевића, ученика 1-4, који је освојио ПРВО место и Ане Никићевић, ученице истог одељења, која је освојила ТРЕЋЕ место!!! 

 

У категорији средњег узраста, Сара Биљић 5-4 и Богдан Протић 5-4 поделили су 2. место, Маша Ранковић 5-4 освојила је 3. место а Теодора Миросавић 8-1 је освојила 4. место. Сви ученици су се пласирали на окружну смотру која ће се одржати крајем априла у Мионици. ЧЕСТИТАМО!

Read the rest of this entry »

Окружно тамичење из енглеског језика, 25. март 2018. год.

Posted 26.03.18.

Одржано је окружно такмичење из енглеског језика у "Првој основној школи". Свих четворо ученика наше школе који су учестовали на такмичењу су се пласирали на републичко такмичење, постигавши најбоље резултате! Од укупно петоро ученика који су остварили пролаз у следећи круг такмичења, четворо је из наше школе!!! Маша Ђедовић (37), Марија Бојанић (36), Никола Радојичић (35) и Лана Петровић (34) ће представљати нашу школу на републичком такмичењу у Ћуприји 13. маја 2018. године. ЧЕСТИТАМО

Read the rest of this entry »

Други Образовни круг Ваљево - Париз, 23. март 2018. год.

Posted 25.03.18.

У петак, 23. марта, реализована је, друга по реду, видео-конференција, између ученика ОШ “Сестре Илић” из Ваљева и њихових вршњака који српски језик уче у Паризу.
Уз подршку професорки Гордане Радојичић и Љиљане Симић, ученици су успешно реализовали други задатак на тему Волим/J’aime. Овога пута, на прави начин су искоришћене предности нових техологија, које су данашњим генерацијама постале и свакодневица.

Кроз истраживачки рад, самостално и групно учење, ђаци су, пре свега, били веома мотивисани да ураде добре презентације, које су, затим, представили својим вршњацима. Причало се о спорту, музици и традицији.

Видео-конференцију су започели ученици из Париза, причајући о првом српском нематеријалном добру, које се нашло на листи Унеска, Крсној слави. Затим, уследиле су приче, како на српском, тако и на француском језику, о Ани Ивановић, нашој познатој тенисерки, Жељку Јоксимовићу, веома талентованом музичару, који је, иначе, био и ђак ОШ “Сестре Илић” из Ваљева. Ђаци из Србије причали су о одбојци, спорту, који је веома популаран у граду на Колубари, затим француској певачици Изабел Жефроа, познатијој као Заз, бициклизму и најпопуларнијој бициклистичкој трци на свету, Тур де Франс…

При крају часа, спонтано су уследили неформални разговори између ученика из Србије и Француске, а затим размењене и електронске адресе, тако да ће се дружење, вероватно, наставити и изван школских клупа.

Видео запис можете погледати на YouTube.

Read the rest of this entry »

Семинар за наставнике "Електронски дневник", 18. март 2018. год.

Posted 18.03.18.

У недељу, 18. марта 2018. године одржан је семинар за наставнике "Електронски дневник".

Read the rest of this entry »

Пројекат Образовни круг, 16. март 2018. год.

Posted 17.03.18.

У петак 16. марта 2018. године са почетком у 18 30 часова путем скајпа ученици наше школе започињу рад на пројекту са првом темом:  Да те питам (Интервју) - Представи се, Моје слободно време, Моја интересовања... Уз помоћ наставнице Гордане Радојичић на задату тему радиће четири ученика шестог разреда: Софија Лазаревић, Нађа Јанкићевић, Деспот Мијаиловић и Сава Петровић.  

За следећи сусрет договорена је тема: Волим/ J’aime... рад уз фотографије и видео-записе, (Представљање спортских клубова; по једног спортисте, музичких група/композитора, по једног певача/композитора  и песме...)

Read the rest of this entry »

Дечја уметност, 14. март 2018. год.

Posted 17.03.18.

Поводом обележавања Дана нашег града Ваљева у среду 14 марта у 19 часова  отворена је  изложба радова ученика градских основних школа “Дечја уметност” у Интернационалном уметничком студију “Радован Трнавац“.

Са поносом вас обавештавамо да из наше школе на изложби учествују следећи ученици, које овом приликом похваљујемо :

Мина Бранковић,  5/4
Маја Живковић,  5/4
Лола Антонијевић,  5/4
Никола Јевтић,  7/2
Никола Радојчић,  8/ 2
Марија Бојанић,  8/3 

Ментор ученика је наставница Тамара Пантић. Слике

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из ТиО, 10. март 2018. год.

Posted 17.03.18.


У ОШ "Нада Пурић" одржано је општинско такмичење из ТиО. Нашу школу су представљали ученици петог - Хелена Митровић, Милица Томић и Сара Биљић, и шестог разреда - Андреј Крстивојевић, Павле Ранковић и Михаило Петровић. Такмичили су се у дисциплинама папирно моделарство и авиомоделарство.

Честитке свим ученицима на резултатима, а посебно Андреју Крстивојевићу који се пласирао на окружно такмичење из авиомоделарства, које ће се одржати у априлу у истој школи.

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из енглеског језика, 3. март 2018. год.

Posted 10.03.18.


Одржано је општинско такмичење из енглеског језика у "Првој основној школи". Ученици наше школе су остварили запажене резултате, пласирајући се на окружно такмичење. Највећи број поена на такмичењу је имала Лана Петровић 37, Марија Бојанић и Маша Ђедовић по 35 и Никола Радојичић 33 поена. ЧЕСТИТАМО 

Read the rest of this entry »