Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Вести

Општинско такмичење из биологије, 9. март 2019. год.

Posted 9.03.19.

Данас је у нашој школи одржано општинско такмичење из биологије. Резултате можете погледати на линковима за седми и осми разред. Честитамо свим учесницима.

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из хемије, 3. март 2019. год.

Posted 3.03.19.

Данас је у нашој школи одржано општинско такмичење из хемије. Резултате можете погледати на линковима за седми и осми разред. Честитамо свим учесницима, а посебно ученицима који су се пласирали на следећи ниво такмичења.

Read the rest of this entry »

Продужен распуст, 14. фебруар 2019. год.

Posted 14.02.19.

Влада Србије одлучила да продужи распуст, како би се смањила могућност преношења вируса грипа. Настава почиње 25. фебруара, црвена смена полази у школу пре подне...

Read the rest of this entry »

Свети Сава, 27. јануар 2019. год.

Posted 30.01.19.

Прославили смо школску славу... Хвала свим ученицима, радницима школе и нашим драгим гостима на предивном дружењу. Слике

Read the rest of this entry »

Online kursevi engleskog jezika, januar 2019. god.

Posted 24.01.19.

Dragi đaci,

Obaveštavamo Vas da smo u saradnji sa kompanijom LINK group obezbedili besplatne online kurseve engleskog jezika. ITAcademy kao deo kompanije LINKgroup ovim kursevima pruža odličnu priliku đacima koji žele da usavrše i unaprede svoje znanje engleskog jezika da postanu što uspešniji u daljem obrazovanju i kasnije u poslu.


Ukoliko ste đak od V do VIII razreda i želite da unapredite svoje znanje engleskog jezika pozivamo Vas da se prijavite za besplatan online kurs engleskog jezika kod svog nastavnika koji će odlučiti ko će dobiti mogućnost za pohađanje ovih kurseva.


Ukoliko budete bili jedan od dobitnika, dobićete poklon kod sa kojim ostvarujete pravo na besplatan kurs. Nakon što dobijeni kod unesete na strani prijave dobićete na mejl sva potrebna uputstva za pohađanje izabranog online kursa.


Pozivamo sve đake da se aktivno uključe u usavršavanje znanja engleskog jezika kako bi time sebi otvorili što više mogućnosti za dalje obrazovanje i razvoj karijere.

Read the rest of this entry »

Успех колегинице Татјане Рељић, децембар 2018. год.

Posted 29.12.18.
На конкурсу "Дигитални час" који је расписан од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација наша колегиница, Татјана Рељић конкурисала је са радом "Црвенкапа", који ће се наћи у електронском Зборнику радова за 2018/2019 годину. 
На конкурс је пријављeно укупно 375 радова, од којих је 51 рад одабран за награду. 
Read the rest of this entry »

Републичко такмичење у пливању, 5. децембар 2018. год.

Posted 29.12.18.

У Крагујевцу је одржано републичко такмичење у пливању, једно од најмасовнијих школских спортских такмичења, на коме је учествовало 1003 ученика.
Нашу школу су успешно представили Симон Стефановић 7-1 освојивши 4. место у дисциплини краул, Драган Аврамовић који је освојио 10. место у истој дисциплини и Матија Радовановић 8-1 који је освојио 11. место у дисциплини прсно. Слике

Read the rest of this entry »

Примењено програмирање у роботици, 30. новембар 2018. год.

Posted 5.12.18.

У холу школе одржан је јавни час "Примењено програмирање у роботици кроз вршњачку едукацију". Реализатори часа били су ученици III разреда Техничке школе Ваљево - смер мехатроника и њихови професори електро струке Горан Мићовић и Небојша Бранковић. Ученици петог и шестог разреда могли су да виде седам различитих модела, које су њихови старији другари, средњошколци, самостално израдили и програмирали. Такође, могли су и сами да управљају појединим моделима или да се опробају у њиховом програмирању. Иницијатор овог догађаја била је проф. информатике Даница Бранковић. Слике

Read the rest of this entry »

Светски дан толеранције, 16. новембар 2018. год.

Posted 27.11.18.

 

16. новембар 2018 - СВЕТСКИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - У школи смо поводом овог празника приредили несвакидашњи колаж програм са нашим ђацима и њиховим родитељима страног порекла, из Русије и Судана. Песмом, презентацијама, филмовима, радионицама - језичка вежба руско - српског речника, сликање каном по кожи и прављење турбана, слатко - сланим ђаконијама и топлим руским чајем из самовара одушевили смо присутне.
Хвала на дивној сарадњи Василу Милићу 1/3, Ахмеду Елфахалу 2/2, Алексеју 3/4 и Анисији Соловјов 5/2, као и њиховим родитељима.
"Боја коже, језик, порекло, вероисповест..., не значе ништа, али топла рука разумевања пријатеља је услов за леп и сигуран живот."

Путујте светом уз наше презентације Русије (тата Соловјов), града Перма (мама Маша) и Судана (проф. разр. наставе Слађана Момић). За све они који желе да сазнају нешто више о поднебљу Русије и Судана одакле су наши ђаци Васил, Алексеј, Анисија и Ахмед. Слике и презентације

Read the rest of this entry »

Дан сећања на жртве саобраћајних несрећа, 20. новембар 2018. год.

Posted 21.11.18.

Град Ваљево је различитим активностима обележио Дан сећања на жртве саобраћајних несрећа. У Центру за културу је одржан цртачки час, где су се укључиле основне школе са својим тимовима, радећи на цртежима на тему „Хумано понашање учесника у саобраћају“ и на шминкању „настрадалог у саобраћају“. Најкреативнија екипа награђена је ваучерима у вредности 2000 динара. Основна школа „Нада Пурић“ је била домаћин активности и овим путем желимо да им се захвалимо на гостопримству и успешној реализацији. Тим наше школе је проглашен за најкреативнију екипу! За ову лепу награду заслужне су ученице: Ива Лазаревић VIII1, Марија Матић VIII3, Ђурђа Блануша VIII3, Теодора Гајић VIII3, Јована Гајић VIII3, Анђела Танкосић VII1, Сара Савић VII1 и Јана Дамњановић VII2. Браво, децо! Слике

Read the rest of this entry »