Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Вести

Такмичење "Математичког листа", 8. децембар 2017. год.

Posted 11.12.17.

После освојеног првог места на општинском и окружном, успех није изостао ни на МЕЂУОКРУЖНОМ такмичењу "Математичког листа".
Репрезентација наше школе, коју су чинили СУПЕР клинци: Јована Југовић 1-2, Лука Ножица 2-4, Илија Васиљевић 3-1 и Јована Мојсиловић 4-4, освојила је друго место.
Браво за математичаре Пете!!! Слике

Read the rest of this entry »

Стрипери у Петој школи, 29. новембар 2017. год.

Posted 1.12.17.

Ученици 1-2 су на редовном часу ликовног по први пут радили стрип технику на слободну тему. 
Њихови радови су учествовали на конкурсу Међународног такмичења СтрипВа. 
Жири је одабрао наших 12 радова и они су изложени у холу Центра за културу Ваљева. 
Млађани стрипери су се по први пут изразили у слици и речи после тек научених штампаних слова. 
Браво за мале уметнике - успели су да покажу и прошире своја знања!!!!! Слике

Read the rest of this entry »

Окружно такмичење "Математичког квиза", 28. новембар 2017. год.

Posted 29.11.17.

На окружном такмичењу у математичком квизу, у конкуренцији шест основних школа наши ученици су освојили 1. место, и то убедљиво са освојених 121 поена и стекли право учешћа на републичком такмичењу.
Честитамо!
Екипу школе су представљали ученици Јована Југовић 1. разред, Лука Ножица 2. разред, Илија Васиљевић 3. разред и Јована Мојсиловић 4. разред. Слике

Read the rest of this entry »

Квиз "Математичког листа", 15. новембар 2017. год.

Posted 17.11.17.

Квиз "Математички лист" за млађе разреде данас је био организован у 2. основној школи. Такмичиле су се четири екипе ваљевских младих математичара од 1. до 4. разреда.
Репрезентацију наше школе чинили су супер клинци који су ПОБЕДИЛИ и пласирали се на окружно такмичење.
Јована Југовић 1-1, Лука Ножица 2-4, Илија Васиљевић 3-1 и Јована Мојсиловић 4-4 су у скоро свим математичким играма освајали максималан број поена, и довели нашу школу до победе.
Тимски дух и оштар ум красиле су ову екипу!
Браво клинци! Слике

Read the rest of this entry »

Пливачи на републичком првенству, 15. новембар 2017. год.

Posted 15.11.17.

Данас је у Крагујевцу одржано државно првенство у пливању, које је по броју учесника и конкуренцији највеће и најмасовније од свих спортских такмичења, јер учествује око 1000 деце из читаве Србије. Наши ученици су достојно представљали школу и освојили запажене резултате. СИМОН СТЕФАНОВИЋ 6-1 је освојио 3. место у дисциплини краул, Анђелија Дамњановић 8-1 4. место у дисциплини прсно, Стефан Арсеновић 8-1 8. место у дисциплини делфин и Сара Јокић 7-3 10. место у делфину. Слике

Read the rest of this entry »

Die Federsamuler, 8. новембар 2017. год.

Posted 9.11.17.

Die Federsamuler, или на српском Скупљачи перја је пројекат који пружа прилику младима широм света да напишу и објаве књигу о свом граду.

Некадашњи ђак наше школе, Филип Николић, данас матурант Ваљевске гимназије, имао је ту част да учествује у пројекту због свог интересовања и ентузијазма за немачки језик.

Позвали смо га данас да четвртацима пренесе своја искуства, представи књигу у којој о културним и историјским знаменитостима Ваљева прича дечак Фића, који вози скејт и Арти, папагај који говори и чија се пера скупљају кроз најразличитије авантуре.

Филип нам је читао на немачком, преводио, причао како је књига настала. Дечија радозналост и овога пута је била величанствена. Пуно питања и духовитих одговора учинила су да дружење са Филипом буде посебно.

"Ова прича је поучна и занимљива.Порука која је оставила утисак је то да што више језика знаш имаћеш више пријатеља" - каже Јована из четвртог разреда. Слике

Read the rest of this entry »

Трибина "Живот је леп", 7. новембар 2017. год.

Posted 8.11.17.

Ученици 7. и 8. разреда, родитељи, наставници и остали гости имали су прилику да чују Миланову животну причу, који је са 12 година ослепео од пронађеног, заосталог детонатора. Мотивациони говор о животу са хендикепом, мотивацији за учењем, проблемима са којима се сусретао, искуствима током школовања, изазвао је велико дивљење. Своја искуства, тешке тренутке и понос поделила је и мајка Бранка. 


 

Др Милан Јовановић, проф. факултета политичких наука, изнео је своја искуства у раду са студентима којима је потребна посебна врста подршке и исказао велико дивљење и поштовање за сав труд који је Милан током школовања показао. 

Read the rest of this entry »

Основи безбедности деце, 3. новембар 2017. год.

Posted 5.11.17.

У оквиру пројекта "Основи безбедности деце” , у нашој школи је за ученике 4. и 6. разреда одржано предавање службеника ПУ Ваљево на тему ,,Полиција у служби грађана” и ,,Насиље као негативна појава". Ученицима је указано на то како треба да се понашају да би избегли насиље и на који начин треба да реагују уколико до њега ипак дође. Слике

Read the rest of this entry »

Атлетска трка "Генерал Светомир Ђукић", 28. октобар 2017. год.

Posted 28.10.17.

Одржана је атлетска трка у част генерала Светомира Ђукића. Наша школа је подржала ову манифестацију учешћем 15-ак ученика у свим узрасним категоријама. Најуспешнији су били Емилија Обрадовић, ученица 2-1, која је освојила 1. место, Димитрије Гајић, ученик 3-1, освојио 3.место, Вук Јовановић 8-4, освојио је 2. место, Виктор Савић 7-3, освојио је 3.место, Ђорђе Јовановић 5-2, освојио је 4.место. Похваљујемо и остале учеснике: Вукашин Милинковић 3-1, Филип Савић 4-1, Миливоје Јовановић 5-2, Александра Радојичић 5-3, Павле Ранковић, Милан Савић и Михаило Петровић из 6-3, Александар Радојичић 7-2, Анђела Савић, Дуња Ђурђевић и Јана Петрашевић из 8-4. Слике

Read the rest of this entry »

Сарадња са СЦ Петница, 20. октобар 2017. год.

Posted 22.10.17.

Пре 14 година, наша школа је започела пројекат у сарадњи са СЦ Петница, за обуку непливача и учења стилова пливања.
Настављамо успешну сарадњу и ове школске године са неким новим клинцима! Слике

Read the rest of this entry »