Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Вести

Пројекат Образовни круг, 16. март 2018. год.

Posted 17.03.18.

У петак 16. марта 2018. године са почетком у 18 30 часова путем скајпа ученици наше школе започињу рад на пројекту са првом темом:  Да те питам (Интервју) - Представи се, Моје слободно време, Моја интересовања... Уз помоћ наставнице Гордане Радојичић на задату тему радиће четири ученика шестог разреда: Софија Лазаревић, Нађа Јанкићевић, Деспот Мијаиловић и Сава Петровић.  

За следећи сусрет договорена је тема: Волим/ J’aime... рад уз фотографије и видео-записе, (Представљање спортских клубова; по једног спортисте, музичких група/композитора, по једног певача/композитора  и песме...)

Read the rest of this entry »

Дечја уметност, 14. март 2018. год.

Posted 17.03.18.

Поводом обележавања Дана нашег града Ваљева у среду 14 марта у 19 часова  отворена је  изложба радова ученика градских основних школа “Дечја уметност” у Интернационалном уметничком студију “Радован Трнавац“.

Са поносом вас обавештавамо да из наше школе на изложби учествују следећи ученици, које овом приликом похваљујемо :

Мина Бранковић,  5/4
Маја Живковић,  5/4
Лола Антонијевић,  5/4
Никола Јевтић,  7/2
Никола Радојчић,  8/ 2
Марија Бојанић,  8/3 

Ментор ученика је наставница Тамара Пантић. Слике

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из ТиО, 10. март 2018. год.

Posted 17.03.18.


У ОШ "Нада Пурић" одржано је општинско такмичење из ТиО. Нашу школу су представљали ученици петог - Хелена Митровић, Милица Томић и Сара Биљић, и шестог разреда - Андреј Крстивојевић, Павле Ранковић и Михаило Петровић. Такмичили су се у дисциплинама папирно моделарство и авиомоделарство.

Честитке свим ученицима на резултатима, а посебно Андреју Крстивојевићу који се пласирао на окружно такмичење из авиомоделарства, које ће се одржати у априлу у истој школи.

Read the rest of this entry »

Општинско такмичење из енглеског језика, 3. март 2018. год.

Posted 10.03.18.


Одржано је општинско такмичење из енглеског језика у "Првој основној школи". Ученици наше школе су остварили запажене резултате, пласирајући се на окружно такмичење. Највећи број поена на такмичењу је имала Лана Петровић 37, Марија Бојанић и Маша Ђедовић по 35 и Никола Радојичић 33 поена. ЧЕСТИТАМО 

Read the rest of this entry »

Пилот-пројекат Образовни круг, 26. фебруар 2018. год.

Posted 1.03.18.

Промоција пилот пројекта Образовни круг одржана је 26. фебруара 2018. године у Француском културном центру у Београду. Учесници овог пројекта су следеће школе:
МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА (7. и 8. разр. основне школе), Београд
ОШ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“, Београд
ОШ „СЕСТРЕ ИЛИЋ“, Ваљево
ОШ „АВРАМ МРАЗОВИЋ“, Сомбор
ОШ „СТЕФАН НЕМАЊА“, Нови Пазар
ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“, Зајечар
Испред Школске управе Ваљево била је присутна Катарина Петровић просветни саветник, а испред ОШ “Сестре Илић” Горан Бојичић, директор, Гордана Радојичић, наставник француског језика и Зорица Лазић, педагог. Ваљевска пивара је делегирала Александра Рајевца, директора, иначе спонзора пројекта.
Промоцији је присуствовала и Весна Недељковић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја. Домаћине су на скупу представљале координатор двојезичне наставе Жилијет Тирлик и аташе за сарадњу за француски језик Флоранс Коц.Током промоције, гостима се придружио и директор Француског института Жан-Батист Кизен.
Образовни круг је представила др Гордана Степић, аутор пројекта и координатор Образовног круга професорка из Париза Блаженка Тривунчић.

Наша школа је Пилот-пројекат Образовни круг који подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Канцеларија за дијаспору и Србе у региону Владе Републике Србије, Француски институт у Београду и Математички институт САНУ, а на иницијативу Кроса РТС-а и Савеза атлетских талената Србије, реализоваће се од прве декаде марта између редовних школа у Републици Србији и српских допунских школа у Француској. Основни циљ пројекта је вежбање језичких компетенција уз вршњачко учење и упознавање са културом и традицијом ових двеју земаља, коришћењем електронских алата. За више информација: http://krosrts.rs/category/obrazovni-krug/

Read the rest of this entry »

Прослава школске славе, 27. јануар 2018. год.

Posted 30.01.18.

Једно од најлепших окупљања у школи је поводом прославе школске славе.

За Савиндан су нам и ове године дошли многобројни гости, родитељи, баке, деке, пензионисани учитељи и наставници...

Након сечења славског колача, ученици 1-4 и 5-4, вођени учитељицом Наташом Живановић, и хор школе, под диригентском палицом наставника Владимира Флорјанчића, одушевили су све присутне.

Дарујемо вам неколико сличица са прославе.

Read the rest of this entry »

Новогодишњи распуст, 29. децембар 2017. год.

Posted 29.12.17.

Проглашавамо Новогодишњи распуст ОТВОРЕНИМ. За директора Распуста именујемо Снешка Белића. Очекујемо од њега да ће нам донети и неку снежну пахуљу. 


Свим ученицима, родитељима, запосленима у школи и свим нашим обожаваоцима, желимо здраву, успешну, веселу и заљубљену 2018!!! ☃️

Read the rest of this entry »

Пливачке дипломе, 29. децембар 2017. год.

Posted 29.12.17.

Представници пливачког клуба "Валис", данас су, у холу школе свечано уручили дипломе ученицима одељења 2-3, 2-4 и 4-4.
Поклон, пливачка капа, није изостала ни директору школе, као једном од оснивача пливачког друштва и заслужног за спровођење овог пројекта у нашој школи.
После дефилеа маскираних предшколаца новогодишња журка је почела!
Срећни празници! Слике

Read the rest of this entry »

Аудиција у Крупњу, 24. децембар 2017. год.

Posted 25.12.17.

Били смо у Крупњу на аудицији за филм "Чарапе краља Петра". За улогу Момчила Гаврића, од три стотине пријављених малишана, екипа филма одабрала је петнаест у други круг. Међу њима су били и наши ученици Немања Симић 2-4 и Новак Филиповић 4-4. Једно предивно искуство и сусрет са познатим лицима, као што су редитељ Петар Ристовски и глумице Теодора и Милена, наши мали глумци препричавали су са осмехом и великим задовољством. Кога ће позвати за улогу, сазнаћемо ускоро. Желимо да то буду наши ученици! Слике

Read the rest of this entry »

Ваљево - град без непливача, 22. децембар 2017. год.

Posted 23.12.17.

Завршен је пројекат "Ваљево - град без непливача". Наши ученици су имали завршни час на ком су полагали и освојили дипломе у три категорије. Надамо се даљој сарадњи и наставку пројекта. Слике

Read the rest of this entry »