Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Светски дан воде, 22. март 2017. године

Posted 23.03.17.

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај дан је усвојен резолуцијом УН-а у децембру 1992. године. Већ од 1993. године овај дан је почео да се обележава и временом значај овог дана је почео да расте.

Овим даном Уједињене нације желе да подсете на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света. Такође од 2005. до 2015. се обележава деценија вода тако да Светски дан вода има посебан значај током ових година.

У Србији се такође обележава светски дан вода бројним манифестацијама.

И у нашој школи традиционално је обележен не само овај дан, већ је води посвећена цела недеља. Делимо са вама само део активности.

У оквиру ове недеље ученици I3 и I4 су имали следеће задатке: На часу српског језика су имали задатак да напишу причу о једној капи воде. Час света око нас посветили су значају воде уживајући у презентацији која говори о планети Земљи. Бавили су се нашим односом према природи и како да штедимо воду. На часу математике решавали су задатке из Воденог тобогана. Слике

3-4 је тематску недељу о водама реализовало не само са креативним и истраживачким задацима у учионици, већ је део наставног дана проведен и на базену и у Петници.

4-3 и 4-4 су Светски дан воде обележили интерактивном наставом (српски, математика, природа и друштво, ликовно и веронаука).

Ученици старијих разреда су на часовима информатике и рачунарства гледали делове документарног филма "Велика тајна воде" https://www.youtube.com/watch?v=pa_x1uO4oNg  а затим су претраживали Интернет трагајући за занимљивостима о води, шалама о води а и о озбиљним чињеницама о разорној моћи воде и поплавама у Ваљевском крају 2014. године.

Слике