Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Изабрани уџбеници за школску 2020/21. Преузми

Распоред часова за плаву смену, 3. септембар 2018. год.

Posted 2.09.18.

Пријављивање за полагање пријемних испита

(слањем мејла или директно)

обавља се од 18. до 21. маја 2020. године. Средња школа обезбеђује да се у периоду од 8 часова до 20 часова, на мејл адресу која је наведена и потврђена од стране школе, потврђује пријем пријаве.

Коначан списак локација где ће се обавити пријемни испит биће објављен након извршених пријава и сагледавања просторних капацитета гимназија који обезбеђују епидемиолошку безбедност кандидата.

Предаја спортске документације за Спортску гимназију и одељења ученика са посебним способностима за спорт реализоваће се 8. и 9. јуна у школама које имају ова одељења. Образац пријаве и спортске документације тим гимназијама биће благовремено достављен.

Детаљније информације се налазе на сајту МПНТР 

 

Прихват ученика у продужени боравак током трајања епидемије COVID 19

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

 1. Родитељи који имају потребу да доводе дете у продужени боравак, морају доставити за оба родитеља/ старатеља потврду од послодавца (са логом, печатом и потписом послодавца)  да су радно ангажовани у датом периоду, да немају могућност да ускладе смене са супружником и да није могуће да им се организује рад од куће. Потврду донети.
 2. За дете је потребно доставити потврду од лекара о здравственом стању детета која не може бити старија од 7 дана. Потврда е прибавља у Дому здравља-Амбуланта „Пети пук“, сваког радног данаод 7-17:30 часова.
 3. Родитељи приликом довођења и одвођења деце не улазе у објекат школе, већ дете предају (и преузимају) на улазу у школу.
 4. Родитељи су дужни да приликом довођења деце имају лична заштитна средства- маске и рукавице, као и да држе прописану социјалну и физичку дистанцу.
 5. Деца у затвореном простору носе маске.
 6. Родитељи при довођењу и одвођењу деце испред школе држе прописану међусобну удаљеност од 2 м.
 7. Радно време продуженог боравка је од 07:30- 16:30.
 8. Родитељи су дужни да дете у продужени боравак доведу најкасније до 07:45, како би се деца адекватно и на време припремила за праћење наставе на даљину (ТВ часова).
 9. Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ је дужан да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре не доведе дете у школу, као и да о томе обавезно у што краћем року обавести наставнике у продуженом боравку.
 10. Родитељи треба да обезбеде детету флашицу са водом  и довољну количину ужине за тај дан (у складу са временом проведеним у школи и потребама детета). Деца неће имати могућност да иду у продавницу или пекару.
 11. Свакога дана, када дођу по дете, родитељи треба да обавесте дежурног наставника да ли ће ученик доћи у школу наредног дана.
 12. Продужени боравак почиње са радом у понедељак 11.маја 2020. године.

 

УПУТСТВО ЗА РАД НАСТАВНОГ ОСОБЉА ТОКОМ ТРАЈАЊА ЕПИДЕМИЈЕ COVID-19

 1. Сви запослени носе маске које прекривају уста и нос, редовно перу руке сапуном и водом у трајању од 20 сек, дезинфикују руке среством на бази 70% алкохола, не додирују лице, посебно уста, нос и очи пре прања  или дезинфекције руку
 2. Континуирано проветравати просторије у којима бораве ученици и запослени
 3. Да редовно прате своје здравствено стање и да у случају појаве било каквих симптома слабости и респираторне инфекције известе директора школе, удаље се са посла и јаве се изабраном лекару
 4. Обезбедити да ученици редовно прате тв наставу, раде домаће задатке
 5. Препоручује се што је више могуће проводити време у школском дворишту у игри и релаксацији, избором активности које омогућавају дистанцу
 6. Вршити едукацију ученика о правилима личне хигијене, правилном прању руку, одлагању отпадака и сл.
 7. Спроводити едукацију родитеља о значају и начину примене заштите и мера превенције
 8. Подсетити родитеље да за наредни дан известе да ли ће ученик користити услуге боравка, а у случају болести детета или чланова породице одмах известе учитељицу .

 

УПУТСТВО ЗА РАД ПОМОЋНО-ТЕХНИЧКОГ ОСОБЉА ТОКОМ ТРАЈАЊА ЕПИДЕМИЈЕ COVID-19

Пре организованог доласка ученика у продужени боравак потребно је извршити следеће:

 1. Сви запослени носе маске које прекривају уста и нос, редовно перу руке сапуном и водом у трајању од 20 сек, дезинфикују руке средством на бази 70% алкохола, не додирују лице, посебно уста, нос и очи пре прања  или дезинфекције руку
 2. Свакодневно пре прихвата ученика и након одласка обавити прање чишћење и дезинфекцију простора, прибора и опреме (подови, врата, столови, столице, кваке, прекидачи за светло, ручке ормарића, тастатуре, славине, спортске реквизите...најмање два пута дневно)
 3. Средства за дезинфекцију примењивати у складу са упутством произвођача и држати ван домашаја ученика
 4. Обезбедити чешћу дезинфекцију тоалета најмање два пута дневно
 5. На улазу у објекат свакодневно натапати дезобаријеру дезинфекционим средством на бази хлора
 6. На улазу у школу дежурни радник има дозер са средством на бази алкохола за дезинфекцију руку за све који улазе у школу
 7. Континуирано проветравати просторије у којима бораве ученици и запослени
 8. Да редовно прате своје здравствено стање и да у случају појаве било каквих симптома слабости и респираторне инфекције известе директора школе, удаље се са посла и јаве се изабраном лекару

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

 

Родитељи који су заинтересовани за упис детета у нашу школу, а нису то учинили пре увођења ванредног стања, могу исказати своју заинтересованост на мејл адресу ossestreilicva@gmail.com или преко Портала еУправа.

Уколико се пријавите на нашу мејл адресу неопходно је да доставите следеће податке о детету:
 Име и презиме
 Адреса становања
 Датум рођења
 Контакт телефон
Родитељи који су исказали заинтересованост за нашу школу пре увођења ванредног стања немају обавезу да се пријављују на Портал еУправа.
Пријаву детета и све информације можете добити и на телефон 221-392 сваког радног дана у периоду од 9:00 до 11:00 часова.
Уколико родитељ не искаже заинтересованост ни на један од горе наведених начина, не доводи у питање упис детета у први разред.
Преко Портала еУправа школа ће моћи да преузме сва неопходна документа за упис Вашег у нашу школу, а потом и да преко истог Портала користи услугу заказивања тестирања.
Све важне информације и даље ће Вам благовремено бити доступне на сајту школе.

Директор школе
Зорица Лазић

 

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - Електронска пријава за полагање пријемног испита за специјализована одељења 

 

https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/

 

 

 

 

 ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Драга наша децо и родитељи,

Од 17. марта доступна вам је настава на каналу РТС-3, по распореду који је објављен на сајту Министарства просвете. Линк за распоред наставе је https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

Такође, наставни садржај можете пратити и на платформи РТС Планета.

У току ванредне ситуације, додатни наставни материјал ће вам бити достављан путем мејла или друштвених мрежа. 

Такође, ваша је обавеза да евентуалне домаће задатке достављате на исти начин. 

Више информација можете добити од одељењских старешина.