Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Дечја недеља, октобар 2019. год.

Posted 15.10.19.

Дечја недеља је ове године одржана од 7. до 13. октобра. Наша школа је, као и сваке године, осмислила занимљиве активности да је обележи.

7. октобар - Израда паноа у којем су учествовали ученици 7/2 и 7/3 са својим професорима српског језика и књижевност Горданом Мијаиловић и Милицом Јаневском. Након обраде романа-бајке „Мали принц“ кроз редовну наставу, ученици су у оквиру новинарске и литерарне секције писали на тему Човек само срцем добро види, издвајали цитате о пријатељству, љубави, разумевању, толеранцији...цртали на тему Како замишљам Малог принца... На овај начин још једном су показали да озбиљно приступају сваком задатку и да не постоји тема о којој не могу да разговарају и да пишу.

7. октобар - Одељења III-2,  III-3 и III-4 били су у Народном музеју Ваљево - Радионица "Како се некад учило"!

8. октобар - На турниру у малом фудбалу у организацији Прве основне школе, поводом Дечје недеље, четвртаци наше школе освојили су убедљивом, тимском игром ПРВО МЕСТО! Вођа екипе Мирјана Тулимировић.

9. октобар 2019 - Дечја недеља - Кошаркашка репрезентација IV разреда Пете школе освојила је турнир у Првој основној школи!
Женска и мушка екипа II-4 одиграле су пријатељски меч са III разредом Прве основне школе јер у својој конкуренцији нису имале противника.

9. октобар 2019 - На "Породичној квизијади", у организацији ОШ "Милован Глишић" поводом дечје недеље, породица Раковић из наше школе је освојила 2. место.

9. октобар 2019 - Мале олимпијске игре - Савез за школски спорт и физичко васпитање је у оквиру Дечје недеље организовао такмичење за ђаке основних школа, на којем су нашу школу представљали ученици II-2 и II-3. Било је веома забавно! Неки су се храбро борили, а други су их од свег срца бодрили. Све то је резултирало освајањем 2. места.

10. октобар 2019 - 3Д "Велика авантура" у Центру за културу Ваљево, уживали ученици III-3, III-4 i III-5!

10. октобар 2019 - Математика и спорт у II-4 - На забавну страну математике и спортског надметања подсетила нас је интеракција родитеља и деце. Позитивна енергија, ведар дух и "мрвица знања" красила су ово незаборавно поподне у школи.

11. октобар 2019 - III-4 је својим рециталом наступило у Центру за културу поводом доделе ликовних награда.

11. октобар 2019 - УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ - на брду ВИДРАК - Спомен парк борцима револуције, Стеван Филиповић и наши истраживачи, ученици III-1 и III-2. Посматрали, уочавали и применили научено на тему ОРЈЕНТАЦИЈА У ПРИРОДИ - ЦРТАЊЕ ИЗ ПТИЧЈЕ ПЕРСПЕКТИВЕ из Природе и друштва и ИСТРАЖИВАЊЕ ПРИРОДЕ из Чувара природе.
Уживало се, учило, цртало, видело, доживело, истражило, уловио по један скакавац, паук, лептир, пуж, мрав, глиста... убрао маслачак, чичак, детелина... играло... Учитељице Весна Андрић и Слађана Момић

12. октобар 2019 - Трка за срећније детињство "Имамо циљ - дођи на старт - видео извештај https://gopro.com/v/qzOD23r6av08L

12. октобар 2019 - 53 ученика ромске националности из ваљевских школа отпутовало је на једнодневни излет на Златибор, у организацији града Ваљева и комисије за социјално укључивање Рома и Ромкиња. Посећени су Дино парк, Краљев Трг и Краљеви Конаци. Из наше школе на излет је ишло шест ученика, у пратњи педагошког асистента Далибора Јовановића. 

 

Слике са свих дешавања можете погледати овде.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

 

Родитељи који су заинтересовани за упис детета у нашу школу, а нису то учинили пре увођења ванредног стања, могу исказати своју заинтересованост на мејл адресу ossestreilicva@gmail.com или преко Портала еУправа.

Уколико се пријавите на нашу мејл адресу неопходно је да доставите следеће податке о детету:
 Име и презиме
 Адреса становања
 Датум рођења
 Контакт телефон
Родитељи који су исказали заинтересованост за нашу школу пре увођења ванредног стања немају обавезу да се пријављују на Портал еУправа.
Пријаву детета и све информације можете добити и на телефон 221-392 сваког радног дана у периоду од 9:00 до 11:00 часова.
Уколико родитељ не искаже заинтересованост ни на један од горе наведених начина, не доводи у питање упис детета у први разред.
Преко Портала еУправа школа ће моћи да преузме сва неопходна документа за упис Вашег у нашу школу, а потом и да преко истог Портала користи услугу заказивања тестирања.
Све важне информације и даље ће Вам благовремено бити доступне на сајту школе.

Директор школе
Зорица Лазић

 

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - Електронска пријава за полагање пријемног испита за специјализована одељења 

 

https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/

 

 

 

 

 ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Драга наша децо и родитељи,

Од 17. марта доступна вам је настава на каналу РТС-3, по распореду који је објављен на сајту Министарства просвете. Линк за распоред наставе је https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

Такође, наставни садржај можете пратити и на платформи РТС Планета.

У току ванредне ситуације, додатни наставни материјал ће вам бити достављан путем мејла или друштвених мрежа. 

Такође, ваша је обавеза да евентуалне домаће задатке достављате на исти начин. 

Више информација можете добити од одељењских старешина.