Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Пилот-пројекат Образовни круг, 26. фебруар 2018. год.

Posted 1.03.18.

Промоција пилот пројекта Образовни круг одржана је 26. фебруара 2018. године у Француском културном центру у Београду. Учесници овог пројекта су следеће школе:
МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА (7. и 8. разр. основне школе), Београд
ОШ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“, Београд
ОШ „СЕСТРЕ ИЛИЋ“, Ваљево
ОШ „АВРАМ МРАЗОВИЋ“, Сомбор
ОШ „СТЕФАН НЕМАЊА“, Нови Пазар
ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“, Зајечар
Испред Школске управе Ваљево била је присутна Катарина Петровић просветни саветник, а испред ОШ “Сестре Илић” Горан Бојичић, директор, Гордана Радојичић, наставник француског језика и Зорица Лазић, педагог. Ваљевска пивара је делегирала Александра Рајевца, директора, иначе спонзора пројекта.
Промоцији је присуствовала и Весна Недељковић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја. Домаћине су на скупу представљале координатор двојезичне наставе Жилијет Тирлик и аташе за сарадњу за француски језик Флоранс Коц.Током промоције, гостима се придружио и директор Француског института Жан-Батист Кизен.
Образовни круг је представила др Гордана Степић, аутор пројекта и координатор Образовног круга професорка из Париза Блаженка Тривунчић.

Наша школа је Пилот-пројекат Образовни круг који подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Канцеларија за дијаспору и Србе у региону Владе Републике Србије, Француски институт у Београду и Математички институт САНУ, а на иницијативу Кроса РТС-а и Савеза атлетских талената Србије, реализоваће се од прве декаде марта између редовних школа у Републици Србији и српских допунских школа у Француској. Основни циљ пројекта је вежбање језичких компетенција уз вршњачко учење и упознавање са културом и традицијом ових двеју земаља, коришћењем електронских алата. За више информација: http://krosrts.rs/category/obrazovni-krug/