Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Мина у Тршићу, 23-25. мај 2019. год.

Posted 27.05.19.

Са поносом вам обавештавамо да је наша ученица Мина Бранковић 6-4 (наставница Тамара Мијановић Пантић), ове године изабрана међу десеторо најталентованије деце из целе Србије, од V-VIII разреда, на ликовном конкурсу поводом одржавања 48. Ђачког Вуковог Сабора у Тршићу. 
Покровитељ ове манифестације је Министарство културе и информисања, а домаћини сабора Центар за културу „Вук Караџић" Лозница. 
Мина је, са својом наставницом, присуствовала овогодишњем сабору (23-25. мај 2019), као учесница ликовне радионице, чији се програм састојао од многобројних активности. Присуствовала је изложби радова студената Факултета Примењених уметности (Универзитета уметности у Београду), учестовала у ликовним радионицама, где су деца основних и средњих школа сликала и цртала на отвореном - инспирисана природом и амбијентом који их окружује, размењујући искуства и своје погледе на свет и уметност. Присуствовала је представи „Крај Иби“ драмског студија „Милован М. Радивојевић“ Гимназије „Вук Караџић" из Лознице. Упознала се са њиховим осталим радионицама из калиграфије, вајања, ткања…
Цела свечаност се завршила изложбом учесника 48. Вуковог сабора (наравно, на којој су изложени и Минини радови) у Галерији на Саборишту у Тршићу 25. маја 2019.
Наша Мина је, између осталог, ове године освојила и треће место на наградном ликовном конкурсу Ваљевског сајма књига и образовања DOCTRINA FAIR.
Преносимо вам у фотографијама делиће атмосфере и овом приликом желимо да честитамо Мини Бранковић и њеној наставници Тамари Мијановић Пантић! СЛИКЕ!