Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Други Образовни круг Ваљево - Париз, 23. март 2018. год.

Posted 25.03.18.

У петак, 23. марта, реализована је, друга по реду, видео-конференција, између ученика ОШ “Сестре Илић” из Ваљева и њихових вршњака који српски језик уче у Паризу.
Уз подршку професорки Гордане Радојичић и Љиљане Симић, ученици су успешно реализовали други задатак на тему Волим/J’aime. Овога пута, на прави начин су искоришћене предности нових техологија, које су данашњим генерацијама постале и свакодневица.

Кроз истраживачки рад, самостално и групно учење, ђаци су, пре свега, били веома мотивисани да ураде добре презентације, које су, затим, представили својим вршњацима. Причало се о спорту, музици и традицији.

Видео-конференцију су започели ученици из Париза, причајући о првом српском нематеријалном добру, које се нашло на листи Унеска, Крсној слави. Затим, уследиле су приче, како на српском, тако и на француском језику, о Ани Ивановић, нашој познатој тенисерки, Жељку Јоксимовићу, веома талентованом музичару, који је, иначе, био и ђак ОШ “Сестре Илић” из Ваљева. Ђаци из Србије причали су о одбојци, спорту, који је веома популаран у граду на Колубари, затим француској певачици Изабел Жефроа, познатијој као Заз, бициклизму и најпопуларнијој бициклистичкој трци на свету, Тур де Франс…

При крају часа, спонтано су уследили неформални разговори између ученика из Србије и Француске, а затим размењене и електронске адресе, тако да ће се дружење, вероватно, наставити и изван школских клупа.

Видео запис можете погледати на YouTube.